?>

Zapanuj nad porządkiem podczas wekowania

Zapanuj nad porządkiem podczas wekowania

Każdy z nas uwielbia domowe soki, dżemy i marmolady. Niestety jednak, przygotowując je musimy nieźle się natrudzić, a nasza kuchnia po kilku godzinach gotowania wygląda jak po wizycie wilka w domku babci Czerwonego Kapturka. Czy da się tego uniknąć? Oczywiście, wystarczy tylko kilka prostych sztuczek!



Krok pierwszy: zabezpiecz swoje miejsce pracy
Zanim zabierzesz się do krojenia owoców, gotowania powideł czy wekowania, warto uprzednio zabezpieczyć przestrzeń wokół siebie. Jeżeli w Twojej kuchni królują dywany, najlepiej usunąć je
z okolic kuchenki, zawijając ich brzeg lub wynosząc do innego pomieszczenia. Inną opcją jest zabezpieczenie dywanu starymi gazetami – w ten sposób nawet jeśli cokolwiek na nim wyląduje, nie będzie on bezpieczny. Ten sam trik możesz zastosować również w przypadku płytek czy paneli podłogowych. Przykryte gazetą lub cienkim ręczniczkiem nie pobrudzą się, co zaoszczędzi Ci sporo pracy, by je potem doczyścić.
Pamiętaj, aby przed plamami zabezpieczyć nie tylko

Czytaj więcej...
Link dodany:
Październik 22, 2018
Kategoria:
Porady kulinarne
Odsłon:
24
Kliknięć w link:
8
Znaleziony na: