?>

Pieczone jabłka z bakaliami HELIO

Pieczone jabłka z bakaliami HELIO

Są pyszne, zdrowe i przygotujemy je w kilka minut! Jesienią najlepiej smakują na ciepło, bo przywołują wspomnienia letnich dni! Polecamy pieczone jabłka z Orzechami włoskimi i Rodzynkami HELIO Natura!

Składniki: 6 jabłek, 6 łyżek Rodzynek HELIO Natura, 6 łyżek Orzechów włoskich HELIO, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki rozpuszczonego masła, ½ łyżeczki cynamonu

Przygotowanie: Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a Orzechy włoskie HELIO lekko posiekać i połączyć z rodzynkami. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii i polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 30 minut. Najlepiej podawać gorące- zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

Czytaj więcej...
Link dodany:
Październik 3, 2018
Kategoria:
Ciasta i desery
Odsłon:
24
Kliknięć w link:
8
Znaleziony na: