?>

Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz

Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz

Słodkie przepisy deserowe z wykorzystaniem wypieków, mają to do siebie, że śmiało można zaserwować je na śniadanie w stylu francuskim. Tak jest i z tą propozycją, bo zapieczona chałka z owocami, nada deserowi niespotykany głęboki smak.

Połączenie chrupiącej z wierzchu chałki i delikatnego puddingu w środku tworzy idealne połącznie. Intensywności nadzieniu nadaje czekodżem od Łowicza, czyli połączenie mlecznej belgijskiej czekolady i owoców. To rozkosz dla podniebienia i doskonała pomysł na słodki, weekendowy poranek.

Składniki (4 porcje):
• 200 g czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą
• 1 czerstwa chałka
• 2 jajka
• 120 ml mleka
• 2 łyżki jogurtu
• 2-3 truskawki
• 2 łyżki płatków migdałów
Wykonanie:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą. W jednej dużej f

Czytaj więcej...
Link dodany:
Sierpień 23, 2018
Kategoria:
Ciasta i desery
Odsłon:
62
Kliknięć w link:
16
Znaleziony na: