?>

Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz

Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz

Składniki (3-6 porcji):

czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą – 1 słoik
mleko kokosowe – 400 ml
woda – 200 ml
truskawki – 200 g
tapioka – 60 g
cukier – 1 łyżeczka
sok z cytryny – 1 łyżka


Wykonanie:
Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej), aż ziarna staną się przeźroczyste, a następnie ostudzić. W międzyczasie truskawki pokroić na małe kawałki. Na dno pucharka wylewać kolejno warstwy czekodżemu, tapioki, truskawek, tapioki. Na wierzch dodać dwie łyżeczki czekodżemu.

Czytaj więcej...
Link dodany:
Lipiec 18, 2018
Kategoria:
Ciasta i desery
Odsłon:
63
Kliknięć w link:
44
Znaleziony na: