?>

Mrożona herbata - czerwona, zielona, ziołowa?

Mrożona herbata - czerwona, zielona, ziołowa?

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów herbat. Białe, zielone, czarne, czerwone. Liściaste, granulowane, w saszetkach, butelkach oraz na wagę. Z dodatkami i bez. Tylko na co się zdecydować…? Wybierz idealną herbatę dla siebie!

Trudna decyzja
Wybierając herbatę weźmy pod uwagę nie tylko jej smak, ale także charakterystyczne dla danego rodzaju właściwości. Najpopularniejsze warianty to: zielona, czerwona, czarna i biała. Różnią się one pomiędzy sobą m.in. gatunkiem liści, procesem fermentacji oraz długością suszenia. Znaczenie ma też sposób parzenia naparu. Wszystkie jednak, bez względu na rodzaj mogą zawierać w sobie moc prozdrowotnych właściwości, które zależne są od zawartości antyoksydantów w naparze. Jak one działają…?
Antyoksydanty, zwane inaczej przeciwutleniaczami, zwalczają stres oksydacyjny, będący przyczyną poważnych schorzeń takich jak: nowotwory, choroby serca, czy demencja. Ich działanie opiera się na wymiataniu wolnych rodników, a tym samym wzmacnianiu odporności

Czytaj więcej...
Link dodany:
Lipiec 12, 2018
Kategoria:
Zdrowie i choroby
Odsłon:
11
Kliknięć w link:
4
Znaleziony na: